Boken "Helt Propell"

Dec 201502
Bok

 

Mer info eller Bestill boken her: www.helt-propell.no/Home

 

 

Pål Virik Nilsen 

 

Forord

Jeg syntes at racerfart på vannet er det mest optimale. Opplevelsen er enda nærmere naturen enn det å kjøre motorsykkel, og jeg har prøvd det også. I båten har du direkte kontakt med naturkreftene. Det er nymotens maskiner som jobber i takt med bølger og knop. Du kan gange fartsfølelsen med to sammenlignet med å kjøre bil på veien. Mye av grunnen er at det er et underlag som alltid beveger seg. Bølger er som fingeravtrykk. Det er ingen som er like. Neste bølge kan være en overraskelse. Spennende. Det å kjenne G-kreftene i bølgene og svingene eller når båten flyr over store dønninger er som å kjøre motorsykkel på en crossbane.

Pål Virik Nilsen


Justere båten optimalt, for å få en perfekt balanse og rytme i kjøringen over hoppene som bølgene ofte blir til. Perfekt timing, inn mot svingene. Båten blir en del av kroppen og hver minste justering eller initiativ fra oss som pilot er utslagsgivende. Det er for meg båtglede. Særlig når det skjer under sikre omgivelser, og det bør det alltid gjøre. Det er først når du har elementer som kombinerer bølger og vind at det virkelig settes krav til deg som båtfører. Å føle at du kan utgjøre en forskjell med de verktøyene du har tilgjengelig. Gass, trim, ratt osv. Det er da jeg er i mitt ess. Vannet er noe eksotisk. Siden sommeren i Norge er så kort så priser vi kanskje sol og sommer høyere en de fleste andre her på jorden. Det er kanskje det som trigger? Det å gå hele vinteren og gleder deg til å få ut båten.

Fylle bensin, ta på slalombriller for å finne noen bølger rundt Svenner fyr slik du gjorde sist sommer. Du har gått glipp av noe hvis du fortsatt har til gode å runde femti knop eller mer. Har du prøvd så skjønner du garantert hva jeg mener. Det er det det handler om i denne boken. Å gjøre ting du elsker på vannet. Og noen ganger å finne grensen. Jeg håper det kan inspirere deg til å ville mestre hastighet på sjøen, samtidig som sikkerheten er i høysetet.

God tur!

Fra lanseringsstanden på Sjøen for alle messen 2015.

 Last ned brosjyre

Pål´s 10 hastighetstips

  1. Ha respekt for utstyret du bruker
  2. Kjenn dine begrensninger
  3. Ikke kjør fort i ukjente farvann
  4. Gjør deg kjent med farvann du skal kjøre fort i på forhånd
  5. Ta det rolig den første turen i ”ny” båt
  6. Ta hensyn og lytt til dine passasjerer, særlig det “svakeste” ledd. Det er alltid verre å sitte på!
  7. Se langt frem. Planlegg 100-200 meter foran. Særlig i bølgekjøring
  8. Ha noen enkle “kjøreregler” ombord
  9. Som på ski. Det er ingen skam og snu!
  10. Det er ingen skam å slakke av